Sellun keitto, pesu ja lajittelu

4.11.2025 09:00

Holiday Club Saimaa Rauha

Sellun valmistuksessa keittovaiheen tarkoituksena on erottaa puun kuidut toisistaan liuottamalla niitä sitova ligniini kuitujen välistä. Prosessissa syntyneet sivutuotteet otetaan talteen ja uudelleen käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Myös kemikaalikustannuksia ja syntyneitä päästöjä, niin vesistöön kuin ilmaan, pyritään prosessin eri vaiheissa minimoimaan.

Koulutuksen tavoitteena

on auttaa ymmärtämään teoreettiset ja käytännön perustiedot sellun keitosta, pesusta ja lajittelusta. Osallistuja osaa koulutuksen käytyään keitto-, pesu- ja lajitteluprosessin kemialliset perusteet, laitteet, automaation ja niiden toiminnan lopputuotteen kannalta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita 
  • Sulfaattikeiton kemialliset perusteet 
  • Sulfaattikeiton sivutuotteet
  • Sellun keiton yleiskatsaus
Koulutuksesta hyötyvät
  • Sellutehtaan käytöstä ja kunnossapidosta vastaavat esihenkilöt
  • Tuotannon henkilöstö
  • Kunnossapitäjät
  • Käyttäjäkunnossapitäjät
  • Laitetoimittajat
  • Palveluliiketoimintaa harjoittavat yritykset

Koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena että vuorovaikutteisesti etäyhteydellä, jolloin opetukseen voi matkustus- tai muun rajoituksen voimassa ollessa osallistua työpaikalta tai kotoa.

Ilmoittautumiset viimeistään 21.10.2025

Ohjelma

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Hinta
Määrä

Hinta sisältää opetuksen, materiaalin ja ohjelmassa mainitut ruokailut (lähiopetuksessa). Hintaan lisätään voimassa oleva alv. Osallistumismaksu laskutetaan vahvistuksen yhteydessä.

1 180,00 € (+ALV 25,5 %)

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   4.11.2025 09:00
Päättyy:   5.11.2025 16:00

Tapahtumapaikka

Holiday Club Saimaa Rauha

Rauhanrinne 1
55320 Lappeenranta

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Ilkka Pakanen, 📞040 5097 287

Yhteyspäällikkö Irja Kellokoski, 📞050 5709 702

📧 etunimi.sukunimi@pohto.fi