Sellun keitto, pesu ja lajittelu

22.11.2022 08:30

Lappeenranta (Holiday Club Saimaa) tai Etä (Teams)

Sellun valmistuksessa keittovaiheen tarkoituksena on erottaa puun kuidut toisistaan liuottamalla niitä sitova ligniini kuitujen välistä. Prosessissa syntyneet sivutuotteet otetaan talteen ja uudelleen käytetään mahdollisimman tehokkaasti. Myös kemikaalikustannuksia ja syntyneitä päästöjä, niin vesistöön kuin ilmaan, pyritään prosessin eri vaiheissa minimoimaan.

Koulutuksen tavoitteena

on auttaa ymmärtämään teoreettiset ja käytännön perustiedot sellun keitosta, pesusta ja lajittelusta. Osallistuja osaa koulutuksen käytyään keitto-, pesu- ja lajitteluprosessin kemialliset perusteet, laitteet, automaation ja niiden toiminnan lopputuotteen kannalta.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia otsikoita 
  • Sulfaattikeiton kemialliset perusteet 
  • Sulfaattikeiton sivutuotteet
  • Sellun keiton yleiskatsaus
Koulutuksesta hyötyvät
  • Sellutehtaan käytöstä ja kunnossapidosta vastaavat esimiehet
  • Tuotannon henkilöstö
  • Kunnossapitäjät
  • Käyttäjäkunnossapitäjät
  • Laitetoimittajat
  • Palveluliiketoimintaa harjoittavat yritykset

 

Koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena että vuorovaikutteisesti etäyhteydellä, jolloin opetukseen voi matkustus- tai muun rajoituksen voimassa ollessa osallistua työpaikalta tai kotoa.

 

Ohjelma

 

Ilmottaudu mukaan 11.11.2022 mennessä.
Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   22.11.2022 08:30
Päättyy:   23.11.2022 12:00

Tapahtumapaikka

Lappeenranta (Holiday Club Saimaa) tai Etä (Teams)

Rauhanrinne 1
55320 Lappeenranta

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Henna Piirainen, 📞040 7569 832

Yhteyspäällikkö Irja Kellokoski, 📞050 5709 702

📧 etunimi.sukunimi@pohto.fi